Фракція “Наша Україна” глибоко стурбована кампанією дискредитації міністра юстиції, нашого товариша по партії Народний союз “Наша Україна” Романа Зварича.
Ми вважаємо, що події навколо Р. Зварича шкодять успішній роботі уряду як команди однодумців та реалізації завдань, що стоять перед Кабінетом Міністрів у цілому й перед Міністерством юстиції зокрема.
Випадки персональної дискредитації високопосадових представників нової влади є насамперед інструментом дискредитації владної команди. Незважаючи на безпрецедентну демонстрацію відкритості влади, подекуди будь-які дискусії штучно роздмухуються до розмірів слона.
Таким прикладом є шалена кампанія з дискредитації міністра юстиції Романа Зварича, побудована на пересмикуваннях даних щодо його освіти та наукових ступенів. Навіть політичні вороги Р. Зварича не спромоглися дорікнути йому за брак професіоналізму або юридичних знань. Ніхто не ставить під сумнів компетентність, чесність, порядність 
Р. Зварича. Адже це довела і його активна законотворча робота в парламенті, і участь у процесі у Верховному Суді під час президентських виборів. Висмоктаний з пальця псевдонегатив ґрунтується на різних підходах американської та української освітніх систем.
На наше глибоке переконання, справжньою причиною спланованої інформаційної атаки на 
Р. Зварича є його прихильність до принципово нових стандартів державного управління, які він послідовно втілює на міністерській посаді. По суті, піддано випробуванню не стільки конкретну людину, скільки нову для багатьох систему цінностей та нові принципи державного управління.
Адже Р. Зварич не є вихованцем радянської системи, він не звик і не збирається звикати до телефонного права чи сліпого виконання вказівок керівництва або побажань окремих колег. Для багатьох така манера поведінки державного службовця незвична, а для декого стала прикрою несподіванкою. Але якщо ми йдемо в Європу, то звикати до нових підходів доведеться. В цивілізованому світі діяльність державного службовця відповідно до букви закону є нормою.
Тому ініціатори скандалу своїх цілей не досягнуть. Краще їм спрямувати свої зусилля на благо держави.
Ми також закликаємо засоби масової інформації до виваженості та дотримання професійних стандартів. Не хапатися за “смажені” факти, не давати використовувати себе “всліпу”. А прагнути самим докопуватися до замовників скандалу та їх інтересів.
Микола Мартиненко, голова фракції “Наша Україна”.