Вечірнє засідання 19 травня
Незважаючи на блокування трибуни представниками фракцій «Регіони України» та СДПУ(о), вечірнє засідання розпочалося із розгляду проекту Трудового кодексу України. Доповідач, голова Комітету ВР з питань соціальної політики та праці Василь Хара зазначив, що цей унікальний документ розроблявся під егідою Міжнародної організації праці за участю трьох сторін соціального партнерства: профспілок, держави та роботодавців. У першому читанні Трудовий кодекс було ухвалено ще у 2003 році, і з того часу до проекту було запропоновано 2899 поправок, тож лише порівняльна таблиця налічує 821 сторінку. З огляду на це комітет запропонував парламенту усі спірні питання перенести на третє читання, а ті розділи, котрі не викликають заперечень, ухвалити у другому читанні. Особливо В. Хара наголосив, що сьогодні цей документ є всебічно збалансованим, тому будь-які істотні зміни можуть призвести до дисбалансу трудових норм.
Однак, з’ясувалося, що заперечення таки є. Зокрема, Олександр Бондарчук (КПУ) запропонував перенести розгляд цього питання, оскільки сьогодні депутатам пропонується підтримати лише ті розділи, де на поступки пішли профспілки, тоді як розгляд розділів, котрі стосуються обов’язків роботодавців, переносяться на майбутнє. 
Після цього на розгляд сесії було запропоновано постанову про неприйнятність проекту Трудового кодексу (автор постанови Віктор Борщевський (КПУ), однак вона набрала лише 95 голосів. Під час короткого обговорення Геннадій Удовенко («Наша Україна») запропонував відправити Трудовий кодекс на доопрацювання, оскільки це «конституція з питань трудового законодавства». Петро Цибенко (КПУ) наголосив, що внаслідок ухвалення цього документа «працівників буде віддано у рабство роботодавцям, а профспілки цьому потурають». Валерій Коновалюк зауважив, що Україна — остання держава колишнього Союзу, де ще немає Трудового кодексу, тож документ треба розглядати. Бо трудящі, не маючи правової бази, не можуть відстояти свої права в судах. Врешті-решт, з поправкою на блокування трибуни, парламент доручив Комітету ВР з питань соціальної політики та праці продовжувати підготовку проекту Трудового кодексу до другого читання, узгодивши при цьому позиції всіх сторін.
На цьому роботу парламенту по суті було завершено, оскільки фракції «Регіони України» та СДПУ(о) продовжували блокування трибуни. «Ми будемо стояти, аж поки Генпрокуратура не відреагує на звернення 277 народних депутатів стосовно зміни запобіжного заходу для Бориса Колесникова та Івана Різака», — заявив Нестор Шуфрич. Після того, як Верховна Рада не змогла ухвалити жодного рішення стосовно подальшої роботи, головуючий закрив сесійне засідання.