Щиро вітаю вас із Днем науки!
Це професійне свято — гарний привід сказати вам щирі слова вдячності за невтомну творчу працю, без якої важко уявити міцну державу з потужним, стабільним виробництвом. Без належного розвитку наукової сфери, без практичного втілення новітніх досягнень науково-технічного прогресу, інтеграції науки, освіти і виробництва неможливий і розвиток України.
Як ніколи, державі і суспільству зараз потрібні нові ідеї, перспективні проекти, експертні оцінки і виважені прогнози. Адже тепер країна не так бореться з минулим, як творить своє майбутнє.
Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій — основа економічного зростання держави. Водночас це — основа інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.
Я вдячний усім працівникам наукової сфери за невтомність та справжній ентузіазм, за примноження здобутків держави. Впевнений, що спільною роботою ми досягнемо поставленої мети — поліпшення соціального і економічного становища наших громадян.
Шановні друзі! Нехай нинішня весна принесе вам радість і новий заряд енергії та оптимізму. Хай нові ідеї й творчий пошук окриляють вас на самовіддану працю в ім’я кращого майбутнього.
Здоров’я всім і благополуччя!
3 повагою, міністр освіти і науки Станіслав НІКОЛАЄНКО.