У газеті «Голос України» від 28 квітня 2005 року оприлюднено інформацію «Позов проти члена партії Віктора Ющенка» з посиланням на автора позова Крижанівського С. В.
Повідомляю, що згідно з моїм наказом від 10 лютого 2005 року Сергій Крижанівський до затвердження Радою Спілки юристів України тимчасово виконував обов’язки заступника голови Спілки юристів України.
Використовуючи названу посаду, не погодивши свою особисту позицію з керівництвом Спілки юристів України, Крижанівський С. В. назвався заступником голови Спілки юристів України і оприлюднив інформацію про подання в Подільський суд Києва вимоги визнання незаконним членства Президента України Віктора Ющенка в партії «Народний союз «Наша Україна».
Після обрання Президентом України Віктора Ющенка Спілка юристів прийняла рішення про підтримку політики Президента України та уряду України.
Від імені виконкому Спілки юристів заявляю, що такі дії Крижанівського С. В. не відповідають рішенням спілки, дискредитують її діяльність, підривають авторитет нашої організації.
Прошу вважати оприлюднену Крижанівським С. В. інформацію такою, що не погоджувалася з керівництвом спілки і не відповідає позиції спілки.
Питання відповідальності Крижанівського С. В. найближчим часом вирішуватиметься виконкомом Спілки юристів України.
Валерій ЄВДОКИМОВ, голова Спілки юристів України, народний депутат України.