Бокс. Київ. Спорткомплекс КПІ. Тут закінчився п`ятий міжнародний турнір на призи братів Кличків, який одночасно є й відкритим чемпіонатом Збройних сил України. Змагалися 123 спортовці із 12 країн. Одразу повідомимо, що українці на київському рингу вибороли п`ять перших місць, три других та сім третіх. Зокрема, переможцями стали: Віктор Черноус (57 кг), Турал Гасанов (60 кг), Арсен Мартірасян (75 кг), Денис Гузенко (51 кг), Роман Капітоненко (+91 кг).
Учасники змагань і гості турніру дуже зраділи, коли на турнір завітав Володимир Кличко. Для любителів автографів і сфотографуватися з чудовим боксером і прекрасною людиною настало справжнє свято.
Окрім того, Кличко-молодший підписував переможцям рукавички, а також узяв участь у благодійній акції. На ринг запросили Миколу Суслова і шістнадцять (!) синів, які займаються боксом. Важлива деталь: цих хлопчиків пан Микола взяв до своєї родини з дитячих будинків. Володимир Кличко вручив їм рукавички та комплекти боксерської форми.
І другими бути дуже почесно!
Баскетбол. Стамбул (Туреччина). «Фінал чотирьох» Євроліги ФІБА. 28 квітня. Матч за перше місце. «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург) — БК «Київ» (Україна). 85:74 (18:25, 23:8, 28:21, 16:20). Найрезультативніші у складі «Динамо»: Маккарті — 24 очки, Котельников — 15, Міліса — 14, Веремеєнко —13. У БК «Київ» очки принесли: Нікола — 17, Грір, Лебедєв — по 14, Норріс, Янулліс — по 12, Чикалкін — 5.
За крок до мрії зупинилися спортовці БК «Київ». Однак вони заслуговують на похвалу. Такого результату на міжнародній арені не здобував ще жодний український клуб. А поступилися наші хлопці чудовій команді, яка з двадцяти матчів Євроліги ФІБА в сезоні 2004/2005 виграла... двадцять!
Третє місце в турнірі виборов підмосковний клуб «Хімки», котрий переміг турецький «Фенербахче» —88:72.
Перший крок
Футбол. Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Перші матчі. 28 квітня. «Парма» (Італія) — ЦСКА (Росія). 0:0. «Спортинг» (Португалія) — АЗ (Нідерланди). 2:1. Дуала, 37, Пінільйя, 80 — Ландзаат, 36. Матчі у відповідь відбудуться 5 травня.
Торсида проводжала кумира
Товариський матч національних збірних. Бразилія—Гватемала. 3:0. Голи: Андерсон, 5, Ромаріо, 17, Графіте, 65.
Це не був звичайний контрольний поєдинок, а прощання з великим майстром. З національною командою прощався один із найяскравіших форвардів в історії бразильського футболу (чемпіон світу, за збірну забив 56 м’ячів, за кар’єру — 823 м’ячі, володар абсолютного рекорду в одному чемпіонаті Бразилії — 73 м’ячі!), батько п’ятьох дітей, 39-річний Ромаріо. Він розплакався, коли на стадіоні лунав гімн Бразилії. А коли нападник здійснював коло пошани, вдячні вболівальники влаштували овацію своєму кумирові.
Однак на пенсію Ромаріо не збирається. З 8 по 15 травня в Бразилії відбудеться перший чемпіонат світу з пляжного футболу. За збірну господарів гратиме ... Ромаріо. До речі, в цьому турнірі виступатиме і збірна України. А ще — команди Франції, Уругваю, Португалії, Таїланду, США, Аргентини, ПАР, Австралії, Японії. Ще один учасник визначиться в Ріо-де-Жанейро (6—7 травня) в міні-турнірі серед збірних Іспанії, Швейцарії, Австрії та Італії.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.