Затверджено склад робочої групи, яка безпосередньо працюватиме над організаційними питаннями з участі України в тендері УЄФА на право проведення в Україні та Республіці Польща фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Її очолив віце-прем’єр-міністр Микола Томенко.
На засіданні групи розглянуто матеріали, подані для участі в конкурсному відборі регіонів України, котрі претендують на організацію матчів Європи—2012. За результатами обговорення визначено сім основних пунктів: Київ, Київська область, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Харків. Згідно з вимогами УЄФА, країна, в якій відбувається чемпіонат Європи з футболу, повинна мати щонайменше 4 стадіони, 2 аеропорти та 10—15 готелів європейського рівня.
— Президент України та уряд визначили стратегічно важливим завданням участь України в тендері УЄФА, — сказав Микола Томенко. — Ще рік тому в України не було реальних шансів на перемогу. Але тепер, після «помаранчевої революції» та успішного європейського турне Президента Віктора Ющенка, ми можемо посилити свої позиції щодо участі в тендері. Всі розуміють, що для будь-якої країни проведення чемпіонату Європи з футболу — це не так спортивний захід, як важлива геополітична та економічна подія...