Вітаючи православних віруючих з майбутнім християнським святом — Воскресінням Христовим, лідер комуністів України Петро Симоненко заявив:
— Комуністи України з повагою ставляться до всіх віруючих, до всіх віросповідань. Бо хоча в нас релігія й відділена від держави, вона не відділена від суспільства. Буквально днями масовим тиражем вийшла моя книжка «Держава, релігія, народ і комуністи», у якій викладено принципову позицію нашої партії з цих найважливіших питань.
Нагадаю, що ідеї нашої партії тотожні загальнолюдським і за природою своєю беруть початок у християнстві, коріняться в споконвічному прагненні людини до добра, справедливості, рівності й братерства. Відомо також, що з урахуванням цих високих і вічних християнських ідеалів розроблявся моральний кодекс будівника комунізму. І сьогодні ми говоримо: хто зраджує бідних, той зраджує Христа.
Користуючись можливістю, щиро вітаю наших православних громадян з їхнім великим і світлим святом — Воскресінням Христовим.
Від усієї душі бажаю кожній людині, кожній родині, усьому народу України — як віруючим, так і невіруючим людям — миру й добра, щастя і справедливості, здоров’я, благополуччя і спокою в кожному домі.
Будемо разом і всіма силами боротися за краще майбутнє нашого народу, нашої держави.
Зі святом вас, дорогі наші православні брати і сестри!
Прес-служба фракції КПУ у Верховній Раді України.