Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України із забезпечення парламентського контролю за режимом державного кордону в районі острова Тузла звернеться до Президента України, парламенту та уряду з пропозицією надати щонайменше 10 млн. грн. із резервного фонду Кабінету Міністрів на зміцнення берегової лінії острова Тузла. Про це повідомив на прес-конференції у ВР голова цієї комісії Ігор Осташ. 
27—28 квітня відбулося виїзне засідання тимчасової парламентської комісії на острові Тузла, у роботі якого, окрім народних депутатів, брали участь і представники кримської влади. Як розповів І. Осташ, острів нині дуже швидко розмивається. За рік під воду пішов один кілометр його території, і тепер Тузла завдовжки вже не сім, а шість кілометрів. 
Після початку будівництва російської дамби в Керченській протоці виникла загроза не лише для острова Тузла, а й Аршинцівської коси, де мешкають 60 сімей, розташовано пансіонати й завод, — вона також затоплюється. Торік укріплювальні роботи майже не проводили — було надано лише один мільйон гривень на будівництво дороги на Тузлі. Нині обговорюють кілька проектів зміцнення острова — «загортання» його у спеціальні плівки, насипання «подушки» зі щебеня, каменю та бетону. Окрім цього, парламентарії також наполягатимуть на будівництві на Тузлі вертолітного майданчика, заміні енергозабезпечення — з дизелів на вітряки, забезпеченні прикордонної застави телефонним зв’язком та інтернетом. У травні комісія доповідатиме про ситуацію на о. Тузла на сесії Верховної Ради.