Ажіотаж довкола цін на продукти харчування і бензин триває. 
Цього разу він продовжився акціями на Майдані «100 днів уряду — 100 бід народу», «Не будемо платити більше!», «За контроль цін на бензин з боку держави!» Під такими плакатами вчора на головній площі помаранчевої революції зібралися невдоволені ціновою політикою нової влади. Цю акцію організували опозиційно налаштовані політичні сили. 
Мітингувальники вимагали від Кабміну соціального реверсу, в тому числі 
у вигляді... щомісячних продуктових пайків для пенсіонерів.
Протестуючі — в основному люди молоді, вишикувані в колони по троє, — були всерйоз стурбовані падінням курсу долара на тлі зростання цін.
На запитання «що змусило вас брати участь у цій акції?» юнак, до якого я звернулася, чесно, з виразом зачитав текст листівки. Мовляв, влада різко знижує курс іноземної валюти, а це веде до знецінення заощаджень українців, які тримають свої гроші в доларах. «Зараз, щоб робити покупки, нам доводиться обмінювати набагато більше своїх запасів» — цитата.
— А чи багато в тебе своїх доларів? — цікавлюся.
— Двадцятка є, — зізнається співрозмовник...
На парапеті біля фонтана сидів із книжкою літній чоловік у жовтогарячому кашне.
— Ви теж на акцію прийшли? — питаю.
— Так, от знову на Майдан. Зрозуміти хочу, за що боролись.
— То пенсії ж підвищили, — продовжую балачку.
— Так-то воно так, але хочеться більше...
Під ногами валяються листівки з закликом «Порівняй!». У них таблиця цін на продукти в період правління коаліційного уряду і нинішнього. Жінка в хустці й жовтогарячій спецівці працівника «Автодору», не читаючи, змітає папірці (для прибиральниці папір на тротуарі — сміття) у великий залізний совок.
— Багато роботи? — співчуваю.
— І не кажіть. Оно кричать: за добробут! А самі довкола суцільне свинство розводять...
Ця акція протесту в деяких своїх проявах мала дуже нелогічний вигляд. Невдоволені вимагали в уряду Тимошенко контролювати ціни на бензин. Але саме цим і зайнятий уряд от уже кілька тижнів. Вимоги повернути пенсіонерам та інвалідам соціальні виплати у формі натурпродуктів теж незрозумілі. Це крок від кращого до гіршого. Адже пайки в ті «хороші» часи видавалися малоімущим, коли були перебої з виплатами пенсій. Загалом, проти чого виступали вчора на Майдані — ясно. Але от за що — незрозуміло. Може, це була прихована акція опозиції на підтримку влади у важку хвилину?