Теніс. Десять років тому на столичних кортах «Динамо» за підтримки ФТУ відбувся перший юнацький міжнародний турнір, організований фірмами «Вікотек» і «Кінетік». Потім перша організація зійшла з дистанції, і весь організаційний тягар ліг на другу. А точніше — відповідальним став генеральний директор фірми «Кінетік» Сергій Коноваленко.
Варто сказати і про те, що всі ці десять років «Голос України» надавав інформаційну підтримку «Кубку Кінетік». Свого часу цей турнір дав путівку у велике тенісне життя срібному призерові Олімпіади—2000 Олені Дементьєвій з Росії, нинішньому першому номерові нашого тенісу Орестові Терещуку. Змагався за призи на ньому ще один гравець української національної збірної — Сергій Бубка. А скільки юних спортсменів із Польщі, Сербії, Хорватії, Білорусі, Росії, Грузії, Вірменії, Чехії, Молдови, Латвії, Німеччини, Ізраїлю, Угорщини, Узбекистану пробували свої сили в київських змаганнях, важко перелічити.
Юні спортсмени здобували необхідний міжнародний досвід і заробляли рейтингові очки. Згодом «Кубок Кінетік» отримав високу другу європейську категорію. Але на два роки турнір залишив межі столиці і подався в регіони. Спершу до Алушти, а потім перебазувався до Маріуполя.
— Яка причина такої міграції? — запитуємо Сергія Коноваленка.
— Наміри мали благородні: посприяти популяризації тенісу серед молоді в різних куточках України. Але, на жаль, цей експеримент виявився невдалим. Зрештою, турнір понизили в категорійності. Тому ми вирішили терміново забрати своє «дитя» додому. І постаратися поступово повернути втрачені позиції.
— Хто вам допомагав цього разу?
— Почну з того, що оргкомітет очолив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. До речі, директор турніру — відомий менеджер Ернест П’яних. Друзів у нас чимало. Звісно, не всі вони заможні, але готові допомогти чим можуть. Інша річ відома в усьому світі французька фірма POTAІN — виробник баштових кранів, вона надає нам певну матеріальну підтримку. Має намір і надалі опікуватися нашим турніром ще активніше.
— Чи визначилися з головним арбітром?
— І тут проблем жодних. Суддівський корпус очолив арбітр міжнародної категорії з Києва Олександр Кулик.
— Коли і де гратимуть цього разу тенісні надії?
— Нагадаю, що у нас змагаються 16-річні та молодші хлопчики й дівчатка. Подія відбудеться 14—21 травня на кортах «На Подолі» (вулиця Межигірська, 56/63-а). Отож ласкаво просимо шанувальників тенісу відвідати наші змагання.