Прем’єр Юлія Тимошенко видала розпорядження Кабміну про передачу до управління Мінмолодспорту низки підприємств, установ та організацій. До сфери управління цього міністерства перейшли, зокрема, Донецький державний інститут здоров’я, фізичного виховання і спорту, Київський національний університет фізичного виховання і спорту, коледжі фізичного виховання в Івано-Франківську та Дніпродзержинську, інститути фізкультури і спорту з Дніпропетровська, Львова і Харкова.
Крім того, міністерство Ю. Павленка отримало київський готель «Спорт», а також національний спортивний комплекс «Олімпійський», розміщений поряд.
Міністерству передано їдальню «Спортивна», Національний антидопінговий центр, Музей спортивної слави, льодово-тренувальну ковзанку «Крижинка», київський Льодовий стадіон, художньо-спортивний ансамбль «Балет на льоду» та інші об’єкти, які були в підпорядкуванні Держкомспорту до його влиття до Мінмолодспорту.
Головний стадіон в облозі
НСК «Олімпійський» ще не відповідає вимогам УЄФА для можливого проведення футбольного Євро—2012. За словами керівництва «Олімпійського», головна причина — будівництво, розпочате біля спортивної споруди. Із 350 евакуаційних шляхів навколо стадіону зосталося лише 150.
Щоб гарантувати безпеку вболівальників та повноцінно реконструювати головну арену країни, потрібно близько 100 мільйонів доларів. Це, на думку архітекторів, значно дешевше, ніж будувати новий стадіон. Проте рішення про вдосконалення НСК «Олімпійський» досі не ухвалено.
Ситуація «Оболоні» погіршується
Футбол. Чемпіонат України. Вища ліга. 23-й тур. 26 квітня.
«Оболонь» — «Кривбас». 0:1. 1 000 глядачів. Гол: Кабанов, 28.
Ця невдача ще більше ускладнила турнірну долю «пивоварів», які посідають останнє місце. Навіть важко уявити, як оболонці збираються рятувати ситуацію.
Майже шість мільйонів на кону
Президент ФІФА Зепп Блаттер оприлюднив суми преміальних для збірних, які стануть учасницями фінальної частини чемпіонату світу 2006 року. І, знаєте, є за що боротися. Загальний призовий фонд фінального турніру становитиме 280 мільйонів доларів, що на 38 відсотків більше від суми, раніше планованої ФІФА.
Національна збірна, котра виграє чемпіонат у Німеччині, одержить 21 500 000 доларів призових. Не залишаться без солідної винагороди навіть ті команди, які не зможуть вийти з групи. Тільки за одну участь у чемпіонаті світу кожна команда отримає від ФІФА по 5 900 000 доларів.
Шевченко — раз!..
Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перші матчі. 26 квітня.
«Мілан» (Італія) — ПСВ (Нідерланди). 2:0. Мілан. «Сан-Сіро». 80 000 глядачів. Голи: Шевченко, 42, Томассон, 90.
Складним і нервовим для господарів видався матч. Адже ейндховенці виявилися дуже непоступливими. І, либонь, програвати не збиралися. Однак усе для «Мілана» закінчилося успішно. На високому рівні матч провів Андрій Шевченко, який набув доброї форми. Андрій був активний, забив м’яча. Одне слово, зробив вагомий внесок у перемогу.