Боротьба уряду за стабілізацію цін на м’ясо дає позитивний результат. Принаймні так вважають ініціатори м’ясної кампанії. Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про те, що в Україні окреслилася тенденція до зниження цін на м’ясо. Крім цього, позитивним чинником, за словами прем’єра, є те, що вітчизняні виробники й оптові продавці курятини знизили свої ціни на 15 відсотків.
У Києві міська влада встановила граничні торговельні надбавки на продукти в розмірі 10—20 відсотків оптової ціни виробника (митної вартості) і граничний рівень рентабельності виробництва яловичини, свинини і м’яса птиці 10 відсотків до повної собівартості. Торговельні надбавки на борошно, макаронні вироби, крупи і цукор становлять 12 відсотків. На яловичину і свинину — до 15 відсотків, на м’ясо птиці — 10 відсотків. На варені ковбаси, молоко, сир, соняшникову олію і тваринний жир — 20 відсотків.
Міськдержадміністрація столиці просить Державну інспекцію з контролю за цінами, Головне управління захисту прав споживачів, Головне управління споживчого ринку і торгівлі та районні адміністрації постійно моніторити ціни на основному ринку продовольчих товарів, штрафувати і притягати до адміністративної відповідальності винних у необґрунтованому їх завищенні.
А під час засідання тендерного комітету Держрезерву, що відбулося в понеділок, компанії — виробники м’яса відмовилися продавати Держрезерву яловичину по 11 гривень і свинину по 12 гривень за кілограм, повідомляють «Українські новини».
За словами заступника голови Держрезерву Володимира Курка, «торги не відбулися... тільки подивилися один на одного...». За його даними, в тендері брали участь 14 компаній (у тому числі 2 іноземні). Жодна компанія не погодилася з цінами, за якими Держрезерв мав намір закуповувати м’ясо. Аргумент один: пропонована ціна — нижче собівартості...
На тендері м’ясо пропонували за такими цінами: яловичина — 13—13,5 гривні за кілограм, свинина — 14—14,5 гривні за кг.

Держрезерв звернувся до Міністерства економіки й Міністерства фінансів із проханням розв’язати проблему, розглянувши питання про підвищення рівня закупівельних цін на наступному тендері, що призначений на 4 травня. «Інакше м’ясо піде в Росію...» — вважає В. Курко. За даними Держрезерву, поки що в «засіки батьківщини» не надійшло жодного кілограма м’яса, закупленого на попередніх тендерах 18 і 21 квітня.