Проекти Світового банку необхідно пріоритетно спрямовувати в реальні сектори економіки і меншою мірою на управлінський сектор або здійснення консультацій. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на зустрічі з Керуючим директором Світового банку Шенгманом Жангом. Глава українського парламенту підкреслив, що Верховна Рада готова підтримати уряд і його співпрацю зі Світовим банком, але народні депутати прагнуть точно знати, на що саме буде спрямовано кошти.

Як повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, під час бесіди Володимир Литвин наголосив на зацікавленості України у співпраці зі Світовим банком. За словами Голови ВР, наша держава готова до взаємодії з одержання кредитів, а також до спільної роботи на некредитній основі. Зокрема, відзначив В. Литвин, великий досвід Світового банку буде корисний у виробленні ефективної системи господарювання та оптимізації фінансово-економічних механізмів.
У свою чергу, Керуючий директор підтвердив готовність Світового банку до розвитку партнерських відносин з нашою державою. «Україна має великі природні ресурси, талановитий народ, отже, не має жодних причин, щоб не розвиватися швидкими темпами», — відзначив Ш. Жанг. Під час зустрічі також було обговорено економічну ситуацію в Україні та роль Світового банку в реалізації проектів, пов’язаних з розвитком української економіки.
***
Учора Голова Верховної Ради України також зустрівся з керівництвом корпорації «Модерн Таймз Груп» (Швеція) Хансом-Хольгером Альбрехтом і директором, відповідальним за співробітництво з країнами Східної Європи, Каєм Градевіком. В. Литвин наголосив на прагненні України до зміцнення свободи слова, розвитку вільних ЗМІ та висловився за подолання монополізму на ринку інформації. Глава українського парламенту позитивно оцінив можливість появи на терені нашої держави відомих медіа-компаній як активних учасників вітчизняного медіа-ринку.