Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав працівників сфери інтелектуальної власності України із Всесвітнім днем інтелектуальної власності.
«Інтелектуальна діяльність інженерів-конструкторів, винахідників і раціоналізаторів, науковців і письменників, композиторів і митців — золотий фонд і найдорожче національне надбання України.
Ваші геніальні винаходи та відкриття, літературно-мистецькі та наукові твори звеличують Україну у колі світових лідерів науково-технологічного прогресу і, немов кришталеві джерела, привносять до національної скарбниці інтелекту життєдайну силу творення. Сьогодні інтелектуальний потенціал суспільства є запорукою успішних політичних і соціальних реформ, утвердження громадянського суспільства і демократичних цінностей, економічного зростання», — зазначається у привітанні.
Володимир Литвин наголосив, що перехід до інноваційної моделі сталого розвитку України вимагає посилення охорони результатів інтелектуальної творчої праці згідно з європейськими і світовими стандартами, дійового державного стимулювання інтелектуальної діяльності, спрямованої на створення в Україні суспільства знань.
Голова Верховної Ради України зазначив, що Верховна Рада України неухильно зміцнює законодавчу базу у сфері інтелектуальної власності та інноваційної діяльності з метою забезпечення ефективного сприяння розвитку творчості, технологічного оновлення вітчизняного виробництва, посилення позицій України на міжнародному ринку товарів і послуг.
Володимир Литвин побажав представникам інтелектуальної сфери творчої наснаги, оптимізму та міцного здоров’я для втілення своїх знань у нові здобутки та винаходи в ім’я процвітання України.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.