Наближення виборів — парламентських і до місцевих рад — відчувається й у тому, як депутати шукають собі політичну силу, від якої, схоже, збираються балотуватись і на новий депутатський термін. 
Так, не встигли прихильники фракції “Наша Україна” натішитися зростанням лав (сюди, нагадаю, минулої сесії перейшли 11 депутатів із колись провладної фракції “Злагода”, після чого вона стала претендувати на роль найчисленнішої — 26 осіб), як на нинішній почався відплив. До новоутвореної фракції “Народний Союз “Наша Україна”, яка тепер налічує 9 депутатів. Відтак кількісний склад фракцій облради нині має такий вигляд: “Наша Україна” — 19, “НС “Наша Україна” — 9, “Народна довіра” — 10, “Конструктивна дія” — 5, позафракційні — 11. Терміново шукає прихильників опозиційна фракція СДПУ(о), де нині поки що троє депутатів.
Народний депутат України Віталій Цехмістренко, якого президія партії “Народний Союз “Наша Україна” призначила керівником оргкомітету з підготовки партійної конференції на Рівненщині, виступаючи на сесії Рівненської обласної ради, спростував натяки окремих посадовців на нібито “створення якоїсь підпільної кулуарної партії”. Він розповів, що в області йде активна розбудова нової партії. Уже з того, що до нової фракції “НС “Наша Україна” увійшли впливові депутати — керівники великих підприємств, господарств, підприємці та власники ЗМІ, можна очікувати, що нова партія складе гідну конкуренцію УНП та іншим політичним силам на наступних виборах.
 
Рівне.