Про сумну долю колишнього капітана-пожежника, безпосереднього учасника ліквідації аварії на ЧАЕС 26 квітня 1986 року, А. Терницького наша газета писала не раз. Про неї знову нагадав черговий лист його сусідів по гаражу Ю. Діденка, М. Юр’єва, А. Хвалінського та В. Савіна з Вишневого.
Вони написали, що людина, яка заслужила всілякої допомоги держави, вже кілька років разом з тяжкохворою дружиною змушена використовувати гараж як основне житло, не маючи основного. На жаль, офіційні особи колишньої влади не звертали уваги на публікації в «Голосі України» про нерівну боротьбу колишнього пожежника з підрозділами Київської облдержадміністрації за право жити у власній квартирі. Йому обіцяли допомогти колишній міністр МНС Григорій Рева і його перший заступник Анатолій Косолапов, але слова не дотримали.
Між іншим, свого часу у відповіді Анатолію Терницькому 16 травня 2003 року надати йому можливу допомогу обіцяла тоді народний депутат України Юлія Тимошенко. Щоправда, вона зауважувала, що чинне законодавства «не надає народним депутатам повноважень втручатися у вирішення питань, порушених у вашому листі».
Тепер ми, пишуть автори листа, звертаємося через вашу газету уже до нової влади: Президента України В. Ющенка, Прем’єр-міністра Ю. Тимошенко, Голови Верховного Суду В. Маляренка, Генерального прокурора С. Піскуна з проханням захистити сім’ю Терницького. Вони просять уважно переглянути судову справу, за якою у них незаконно відібрали житло, і покарати винних у багаторічних стражданнях двох інвалідів.

Підготував Яків Гальченко.

Від редакції.

Доки Верховний Суд і Генпрокуратура наважуються врешті-решт сказати своє рішуче й справедливе слово, звертаємося з проханням до Вас особисто, шановна Юліє Володимирівно. Тепер у вас є всі права і повноваження дати відповідні доручення, щоб, до перегляду судової справи і повернення Терницьким їхньої квартири, їм допомогли отримати якесь житло. Способів кілька. Це і пільговий кредит на нове, придбання вже на вторинному ринку, надання тимчасового тощо. Одне слово, потрібна ваша прем’єрська «підказка» комусь конкретно, щоб у нього появилося бажання допомогти Терницьким.