Трохи більш як два тижні минуло з того дня, як народився фанклуб Олега Блохіна, а його організатори від слів перейшли до діла. Сам тренер національної збірної та його соратники побували у школі-інтернаті №21 (у Пущі-Водиці). І не з порожніми руками.
У закладі виховуються 150 дітей. Слід сказати, що кожен з них уже встиг сьорбнути чимало горя. Ось нещодавно привезли до інтернату двоє діток. Знайшли їх ... у собачій будці на Вітряних горах. Більшість батьків місцевих вихованців позбавлено батьківських прав. І школа стала для малечі, без перебільшень, рідним домом. А директорка Алла Григорівна Кошечко — ніжною матусею. Та й більшість учителів діти називають мамами й татами.
Якщо чесно, то цей інтернат швидше нагадує розкішний санаторій. Чистота майже стерильна. І не держави заслуга в цьому, а більше добрих людей та ще, як уже відзначалося, педколективу. Раніше в закладі директори (зазвичай чоловіки) затримувалися на рік-два. А от Алла Григорівна — десятирічну круглу дату відзначила. Чисті коридори і класи, спальні й кімнати відпочинку. На стінах картини пензлів відомих майстрів — дарунок художнього фонду.
Спортивний зал, мов та писанка. А ще є тут своя водолікарня — з ваннами, гідромасажем, душем «шарко». Можна лише позаздрити кільком кабінетам лікувальної фізкультури. Це скоріше тренажерні зали. А на подвір’ї — футбольне поле...
Одне слово, діти доглянуті, одягнені, нагодовані, оточені теплом вчителів і обслуговуючого персоналу. Але вони дуже раді кожному гостеві. А тут до них завітав сам легендарний Олег Блохін. Тому в актовому залі не було де впасти яблуку. Олег Володимирович швидко встановив контакт із допитливою аудиторією. Відповідав на всі запитання. Затим вручив новим друзям свої книжки. Автографи від відомого футболіста і тренера, а також народного депутата отримали всі бажаючі. Звичайно, разом фотографувалися.
Коли настав момент вручення Блохіним красивих футбольних м’ячів, то діти хором вигукнули, що отримати дорогоцінний подарунок має Микола Баєв з 9-А — найкращий футболіст школи.
— Товаришувати з такою компанією — свята справа, — сказав розчулений Олег Володимирович. — А головне — менше слів і більше діла. Ми обов’язково приходитимемо до наших нових маленьких друзів на свята. Звичайно, коли дозволятиме час. Спробуємо створити тут футбольну команду. Придбаємо для неї форму. Я особисто прохатиму президента ФФУ, щоб у школі-інтернаті №21 збудували універсальний спортмайданчик із штучним покриттям. Утім, контактом з дітьми в Пущі-Водиці наш фанклуб не обмежиться...
Коли залишали інтернат, його мешканці саме полуднували апельсинами, бананами, солодощами, які їм привіз генеральний директор фанклубу Ігор Панфілов. Це він установив контакт із цим закладом. І ще раніше відвідував його з подарунками.