Федерація футболу України і Польська футбольна асоціація домовилися про співробітництво під час участі в тендері на проведення чемпіонату Європи. Угоду про співпрацю минулої суботи в Києві підписали президенти: ФФУ — Григорій Суркіс і ПФА — Міхал Лісткевич.
Цей документ став підсумком візиту до України польської робочої групи з підготовки до Євро—2012. Сторони домовилися, що наступну свою зустріч проведуть у Польщі у травні.
Пан Лісткевич відзначив високі шанси України та Польщі на входження до трійки фіналістів, які поборються за фінальну частину континентального чемпіонату. Назвав українсько-польський альянс одним з трьох фаворитів.
Заступник міністра національної освіти і спорту Польщі Генрік Голембієвський підтвердив зацікавленість у проведенні Євро—2012 з боку президента Польщі Олександра Квасневського і прем’єр-міністра Марека Бєлки. За словами пана Голембієвського, вже цього тижня в Польщі розпочнуться переговори з керівниками воєводств, які мають бажання проводити в себе матчі європейського футбольного форуму.
Заступник міністра у справах молоді та спорту України Володимир Бринзак повідомив про вже готовий указ Президента нашої країни Віктора Ющенка про невідкладні заходи з підготовки до участі в низці спортивних заходів, зокрема, в тендері на проведення Євро—2012. Віктор Андрійович зазначив, що це справа державної ваги.
Нагадаємо, що бажання провести фінальну частину ЧЄ—2012 висловили також Італія, Греція, Росія і дует —Хорватія з Угорщиною.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.