Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвинзустрівся з Міністром закордонних справ Грузії Саломе Зурабішвілі


Тісне співробітництво двох країн обумовлене близькістю їх позицій стосовно інтеграції до європейських структур. В. Литвин під час зустрічі зазначив, що є всі підстави говорити про переведення двосторонніх відносин на новий якісний рівень і наголосив, що на парламентському рівні діалог між Україною і Грузією є плідним і конструктивним. С. Зурабішвілі зазначила зростаючу інтенсивність консультацій між лідерами двох держав та поступове підвищення економічної співпраці.

В. Литвин і С. Зурабішвілі, обговорюючи напрями співпраці, окремо наголосили на важливості координації дій у міжнародних організаціях, зокрема, в рамках ГУУАМ.
«Ми живемо в світі, де сильний сусід домінував у регіоні. Але зараз і менші сусіди мають можливість впливати на регіональну політику», — сказала С. Зурабішвілі. На думку В. Литвина, впливати краще не лише заявами. Піднесення економіки та поліпшення соціального самопочуття людей зроблять країни привабливішими. Також, за словами
В. Литвина, Верховна Рада України активно готується до травневої асамблеї країн ГУУАМ. Співрозмовники дали позитивну оцінку проведенню Року Грузії в Україні.
Міністр закордонних справ Грузії С. Зурабішвілі запросила Голову Верховної Ради України Володимира Литвина відвідати Грузію.