На вчорашньому засіданні 7-ої сесії Верховної Ради автономної республіки Крим депутати прийняли відставку Сергія Куніцина. Свою заяву про звільнення він мотивував потребою «збереження стабільності і злагоди в автономії, з урахуванням інтересів Криму».
На порядку денному — проведення широкомасштабної реформи політичної системи, адміністративної і територіальної реформ. Реалізація цих завдань неможлива в умовах протистояння, взаємних погроз і звинувачень між центром і регіоном, наголосив С. Куніцин. Він запевнив, що готовий зробити свій внесок у створення умов для співробітництва між новою владою і регіональними елітами.
Відразу було зачитано президентський указ про призначення С. Куніцина радником глави держави. Узгоджену з Президентом України кандидатуру нового прем’єра — Анатолія Матвієнка озвучив голова парламенту автономії Борис Дейч. Це викликало затяжну дискусію. З першої спроби нового прем’єра не обрали. Депутати вирішили зробити 4-годинну перерву для консультацій Анатолія Матвієнка з усіма групами і фракціями кримського парламенту.