Важка атлетика. Софія (Болгарія). Чемпіонат Європи. Українка Наталя Троценко стала бронзовим призером у вазі до 53 кг. У сумі вона набрала 187,5 кг (82,5 кг у ривку та 105 кг у поштовху).
«Золото» дісталося Анастасії Новіковій з Білорусі —195 кг (85 кг + 110 кг). «Срібло» в румунки Маріори Мунтяну — 192,5 (82,5 + 105).
Хокей. Авторитетного українського тренера Анатолія Богданова, котрий у лютому очолив челябінський «Трактор» й успішно вивів команду до вищого хокейного ешелону Росії, одразу два клуби РХЛ розглядають як потенційного наставника. Російська преса останнім часом «сватає» пана Богданова у головні тренери новокузнецького «Металурга» і столичного «ЦСКА».
Сам Анатолій Васильович сказав таке: «Поки що я відмовляюся від будь-яких коментарів. Адже мій контракт із «Трактором» триватиме ще сезон».
Веслування. Турин (Італія). Міжнародний параолімпійський комітет (ІPC) оголосив про включення до програми ігор 2008 року в Китаї академічного веслування. На засіданні комітету веслування обрали єдиним видом спорту, котрий поповнить програму Ігор—2008.
Президент FІSA Деніс Освальд сказав: «Федерація веслування дуже рада такій довірі та можливості брати участь в іграх. Наші спортовці і тренери довго й наполегливо працювали для того, щоб досягти мети».
Футбол. Таллінн (Естонія). Виконком УЄФА назвав міста, які приймуть фінали Ліги чемпіонів 2006 й 2007 років. Вирішальний матч сезону—2005/2006 відбудеться в Парижі, а 2006/2007 — в Афінах. Окрім того, визначено місця проведення двох найближчих фіналів Кубка УЄФА. Ними стали нідерландський Ейндховен (2006 рік) і шотландський Глазго (2007).
Ухвалено також рішення про можливу зміну формату відбірного етапу Євро—2008. Всіх учасників розподілять на сім груп. При цьому путівки до фінального турніру, котрий приймуть Австрія та Швейцарія, отримають володарі перших двох місць у кожній групі. Отже, у відбірному турнірі більше не буде стикових матчів. До чотирнадцяти переможців кваліфікації у фінальному турнірі приєднаються дві команди-господарки.
Київ. ВАТ КБ «Хрещатик» урочисто нагородив переможця спільної акції банку з українським представництвом міжнародної платіжної системи VІSA Іnternatіonal. Ним став Мацей Ковальчик, гравець футбольного клубу «Арсенал» (Київ). Його нагороджено як найактивнішого з шести тисяч держателів карток VІSA за період проведення акції з 3 січня по 31 березня цього року.

***

Тренера київського «Динамо» Йожефа Сабо за недисципліновану поведінку та неетичні висловлювання під час гри 21-го туру з «Борисфеном» у Борисполі усунено від обов`язків на три матчі. Таке рішення ухвалило бюро ПФЛ. Також на три матчі дискваліфіковано адміністратора киян Віктора Кашпура, який після матчу вступив у полеміку з арбітром. ФК «Динамо» (Київ) оштрафовано на п’ять тисяч доларів.
Як відомо, під час поєдинку «Борисфена» з «Динамо» у секторі київської команди зчинилася бійка між фанами та міліцією, яка супроводжувалася підпалюванням петард і факелів. А на поле стадіону «Колос» під час зустрічі вибігла дівчина — вболівальниця «Динамо». Після матчу на газон побігли фани «Борисфена». Бюро ПФЛ оштрафувало бориспольців за недотримання громадського порядку та безпеки на стадіоні на три тисячі доларів.
За незабезпечення громадського порядку та безпеки під час зустрічі «Металіст»—«Шахтар» на 500 доларів оштрафовано харківську команду. І тут кинули димову шашку. Але на цьому фінансові покарання для «Металіста» не закінчилися. Клуб з Харкова не зустрів в аеропорту делегацію донецького «Шахтаря», який прибув на матч 21-го туру, і його оштрафовано ще на 500 доларів. Утім, ці рішення бюро ПФЛ ще має затвердити КДК ФФУ.