Активісти громадського комітету «За права і свободи полтавської громади», який очолює народний депутат України Микола Кульчинський, продовжують пікетувати Полтавську міську раду. Вони вимагають призначення дострокових виборів міського голови. Водночас пікетувальники вимагають покарати організаторів фальсифікацій, що мали місце в Полтаві на минулорічних президентських виборах. А також припинити будівництво храму УПЦ МП, яке призвело до руйнації парку в мікрорайоні Алмазний — улюбленого місця відпочинку тамтешніх жителів.
Тим часом Октябрський районний суд 12 квітня виніс ухвалу, якою заборонив організаторам акції проводити її біля будинку міськради та в Корпусному саду. Суд мотивував своє рішення «численними скаргами трудящих» на незручності, які, мовляв, створюють пікетувальники.
Проте міська рада вже оголосила про проведення сесії з порядком денним «Про вибори міського голови». Її призначено на 21 квітня. Цікаво, що вперше (!) за останні три роки повідомлення про сесію оприлюднено в місцевій пресі, передає наш власний кореспондент Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.