В умовах протестів та пікетів проходить встановлення нової влади на місцях. Застрільником акцій виступають переважно представники сил, що підтримували на президентських виборах «Нашу Україну». Під вигуки: «Ганьба!» відбувалася «коронація» голови РДА у Цюрупинському районі. Обурення присутніх підігріло ще й те, що новий начальник звернувся до них російською мовою. Мешканці Великої Олександрівки перекрили дорогу й змусили повернути назад кандидата на пост керівника району. Щоправда, через кілька годин нову начальницю привіз у район уже особисто голова облдержадміністрації.
Пікетами супроводжувалося й призначення у Горностаївському районі. Як передає наш власний кореспондент у Херсонській області Алла Брусилова, серед аргументів, які звучать найчастіше: керівник — «чужий» і не знає місцевої ситуації, не має професійного досвіду, призначений без погодження з провладними силами, а то й узагалі — з числа тих, хто під час виборів працював у біло-блакитному таборі.

* * *

Масовий мітинг з вимогою відставки голови міста Михайла Приходька пройшов і в Ніжині. Близько 5000 осіб звинувачували його у порушенні чинних законів. Водночас прихильники міського голови захищали його від звинувачень. Протистояння мало не закінчилося бійкою, коли мітингувальники намагалися проникнути до приміщення мерії. Перед ніжинцями виступив народний депутат України Микола Рудьковський. В акції також узяли участь народні депутати України від партії «Собор», повідомлє наш власний кореспондент Сергій ПАВЛЕНКО.