Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав працівників пам’яткоохоронної сфери України з Днем пам’яток історії та культури України і Міжнародним днем пам’яток і визначних місць.
«Своєю самовідданою працею українські охоронці пам’яток історії та культури зберегли безцінне національне надбання — самобутню культурну спадщину попередніх століть. Видатні архітектурно-мистецькі споруди, унікальні міста, села та селища, перлини садово-паркового мистецтва повернуті до активного культурно-освітнього й наукового життя зусиллями невтомних збирачів, дослідників і популяризаторів української минувшини та старожитностей», — ідеться в привітанні.
Володимир Литвин наголошує, що Верховна Рада постійно сприяє ефективній охороні, науковим дослідженням, реставрації та використанню пам’яток культурної спадщини.
Глава парламенту побажав усім хранителям тисячолітнього культурного надбання українського народу міцного здоров’я, творчої наснаги, життєвих гараздів у благородній справі збереження пам’яток історії та культури.