Анатолій Матвієнко, Юрій Костенко, Бодан Губський і Віктор Мусіяка претендують на посаду заступника Голови Верховної Ради. Про це після погоджувальної ради повідомив Голова ВР Володимир Литвин. Однак говорити про когось конкретно зарано, бо це питання, як і процедура голосування, має обговорюватися на парламентсько-урядовій зустрічі. Заступник Голови ВР, зазначив глава парламенту, обиратиметься таємним голосуванням.
Водночас Володимир Литвин повідомив, що через закордонне відрядження Президента Всеукраїнський з’їзд представників місцевого самоврядування переноситься на кілька днів. Так, 25 квітня відбудуться секційні засідання, а сам з’їзд — 26 квітня. Голова ВР висловив сподівання, що на з’їзді відбудеться відверта і всебічна розмова про забезпечення єдності влади за розмежування функцій і повноважень. «Я очікую відвертої розмови, як забезпечити здійснення цих назрілих реформувань. Таким чином, щоб не дезорганізувати країну, а навпаки, провести їх у спокої і стабільності. Щоб ні в кого не виникало безпідставних страхів», — зазначив він.
Як повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк на підсумковій прес-конференції, перший тур голосування за кандидатуру заступника Голови ВР нічого не вирішить. На його переконання, спочатку треба вирішити питання голів комітетів і вже потім шукати компромісний варіант. Бо що більше кандидатур, то менше у них шансів обійняти посаду. Водночас він повідомив: щонайменше п’ять голів парламентських комітетів суміщують свої посади з посадами у виконавчих органах влади. Нині до суду вже направлено подання на 21 сумісника. Однак Адам Мартинюк не вірить у швидке вирішення цього питання. «Скільки триватиме суд? Дуже довго», — зазначив він. І насамперед через систему призначення суддів. На переконання Адама Мартинюка, ці посади мають бути виборними.