Запорізька обласна рада прийняла зміни і доповнення до раніше затвердженого бюджету області на 2005 рік. Дохідну частину основного фінансового плану області збільшено до 1 млрд. 204 млн. грн., що на 24,3% вище рівня минулого року, видаткову частину — на 107 млн. грн.
Основними джерелами дохідної частини заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Сін назвав підвищення мінімальної заробітної плати, оплату за ліцензії, за землю, доходи від податку на фізичних осіб, від продажу алкогольних і тютюнових виробів. Передбачено збільшення виплат соціально незахищеному населенню, підняття заробітної плати працівникам бюджетної сфери, дотації на харчування вихованцям інтернатів, будинкам престарілих, учасникам Великої Вітчизняної війни, інвалідам І і ІІ груп, розвиток фізичної культури і спорту.
Водночас, відзначаючи соціальну спрямованість зміненого обласного бюджету, депутати стурбовані тим, що на капітальне будівництво й інвестиції в розвиток регіону виділено мізерні суми. Тому багато хто називає його «відомістю на видачу заробітної плати».
На сесії облради також було обговорено заходи, що їх вживає місцева влада для стабілізації цін на продовольчому ринку. Зокрема, в області є спроби регулювання цін на нафтопродукти, на кожному продовольчому ринку виділено місця для продажу м’яса і курятини без посередників, зменшено торговельні надбавки на медикаменти, проведено нараду з директорами ринків. Це вже дає перші результати: на сьогодні зафіксовано зниження цін на продовольчі товари на 5—7%.

Запоріжжя.