Парламентська фракція партії «Єдина Україна» і під час другого читання законопроекту «Про внесення змін до Закону України про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» відстоюватиме інтереси малозабезпечених верств населення. Про це заявив керівник фракції Богдан Губський. «Єдина Україна», зокрема, стоятиме на тому, щоб розмір базового платежу затверджувався не органом виконавчої влади, як це робиться нині Державною комісією з фінансових послуг, а саме Верховною Радою України. Тож члени фракції наполягають залишити у законній силі базовий страховий тариф, затверджений свого часу парламентом, — 100 гривень і аж ніяк не збільшувати його до 300 гривень, як цього вимагає Моторне бюро. У такий спосіб парламент зможе захищати інтереси громадян України та не допустити штучного завищення вартості страхування. Фракція також наполягатиме звільнити від обов’язкового страхування одиноких матерів, батьків, які виховують п’ятьох і більше дітей, дітей-сиріт, надати двадцятип’ятивідсоткові пільги для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інвалідів ІІІ групи, а також вилучити норму проекту, згідно з якою для отримання пільг необхідно бути власником автомобіля.
Враховуючи вартість авто, а також світовий досвід, депутати «Єдиної України» відстоюватимуть необхідність збільшити вдвічі обов’язковий ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну майну потерпілих, — до 51 тисячі гривень (для прикладу, у Франції та Великій Британії цей ліміт необмежений, у Словенії — 220 тисяч доларів, Естонії — 150 тисяч доларів), а також збільшити вдвічі ліміт за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, — до 102 тисяч гривень (у Франції — понад 500 тисяч доларів, Великій Британії — 370, у Словенії — 150, Естонії — 40 тисяч доларів).
Як відомо, раніше фракція партії «Єдина Україна» добилася, щоб у законопроекті, прийнятому Верховною Радою на початку квітня, до переліку категорій громадян, які звільняються від обов’язкового страхування, додали інвалідів війни, а до категорій громадян, розмір платежу яких становить 50 відсотків, — учасників війни. З 1600 куб. см до 2500 куб. см збільшено обсяг двигуна, у разі страхування якого надається пільга у 50 відсотків страхового платежу. Також вилучено норму, яка дає можливість страховим компаніям відмовитися від виплати страхового відшкодування.

Прес-служба фракції партії «Єдина Україна».