Теніс. Добре відомий у себе вдома і в Україні депутат Держдуми Російської Федерації Костянтин Затулін написав фломастером на величезному плакаті фразу: «Щоранку, коли прокидаюся, думаю: а що я зробив для України?». Подібне колись уже казав перший президент Росії Борис Єльцин. Однак тепер ідеться не про політику, а про події на корті столичного комплексу «Акваріум», де минулих вихідних змагалися народні депутати (нинішнього і попередніх скликань) українського та російського парламентів.
Ініціатором такої зустрічі був видатний український тенісист, президент ФТУ Андрій Медведєв. Одразу зазначимо, що переможцями матчевого поєдинку стали росіяни — 5:4. І це не дивно, бо Росія тепер диктує моду у світовому тенісі. Але й серед наших було чимало знаних майстрів ракетки, які святкували успіх. Анатолій Матвієнко переміг Сергія Нєвєрова, Сергій Кіроянц — Євгена Заяшникова, Сергій Кривошея — Олега Ковальова. А наша пара у складі Ігоря Осташа та Сергія Соболєва легко обіграла дует гостей —Костянтина Затуліна та Георгія Голикова.
Російські парламентарії мали велику культурну програму. Вони щиро дякували за теплий прийом. А голова регламентного комітету Держдуми РФ Олег Ковальов (до речі, має українське коріння) висловив надію, що такі зустрічі відтепер стануть традиційними в обох столицях.