Зроблено неабиякий крок до тіснішого співробітництва з Китаєм, зокрема, на міжпарламентському рівні та в галузі високих технологій. Цьому сприяв п’ятиденний офіційний візит української делегації Верховної Ради на чолі з її Головою Володимиром Литвином до дружньої країни. Під час переговорів з головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників У Банго та іншими керівниками КНР глава українського парламенту запевнив, що Україна неухильно дотримується позиції стосовно існування єдиного Китаю. І вітав прагнення КНР вирішувати тайванську проблему винятково мирним шляхом.
Про нашу безцінну культуру, стародавні традиції та історію більше дізнаються і західні сусіди, особливо після проведення Року України в Польщі. Знаменною подією для обох країн стало відкриття, у якому взяв участь і Віктор Ющенко, каплиці-пантеону над могилою автора Державного гімну України Михайла Вербицького в сусідній державі.
Наближається і 19-та річниця чорнобильської катастрофи. Цю тему активно обговорювали народні обранці на дні уряду. Парламентарії дійшли висновку, що основна причина невиконання «чорнобильських» законів — брак коштів. Наприклад, тільки закон про соціальний захист чорнобильців потребує щонайменше 14 млрд. грн., а не 2—3, про які сьогодні каже уряд.
Народні депутати чимало дискутували про перспективи створення в Україні громадського телерадіомовлення. Однак після парламентських слухань питань побільшало: чим принципово відрізнятиметься державне телебачення від громадського, хто його буде робити і, звісно, за які гроші. Уже зрозуміло одне. Якщо протягом двох місяців проблему не буде розв’язано, слушно зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, вона не зрушиться з місця до наступних президентських виборів.
У столиці та Донецькому регіоні тривали акції проти арешту голови Донецької облради Бориса Колесникова. А Генпрокуратура і МВС поновлюють списки тих, кого «запросять на допити» у різних справах.