За сприяння Голови Верховної Ради Володимира Литвина до Дня захисту дітей оголошується Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Моя родина, моя Україна». Мета конкурсу — об’єднати та заохотити дітей до світу образотворчого мистецтва та гуманітарних цінностей. Підтримати творчо обдарованих дітей, сприяти реалізації їхніх здібностей і талантів.
Умови конкурсу: учасники надсилають індивідуальні роботи (малюнки олівцями, фломастерами, фарбами (гуаш, акварель, пастель), гравюра або колаж) з короткою інформацією про автора. На звороті друкованими літерами слід указати: назву роботи, прізвище та ім’я (повністю), вік, стать, клас та поштову адресу (індекс, область, місто, вулицю, будинок, квартиру й номер телефону). А також дату (місяць та рік) закінчення роботи.
Формат робіт — не менше 30х40 см і не більше 40х50 см. Згортати роботи під час пересилання не можна! Роботи не повертаються!
Творчі роботи надсилати до 25 травня 2005 року з позначкою «Конкурс «Моя родина, моя Україна» на адресу: 03035, Київ-35, вул. Петрозаводська, 2. Автори кращих робіт отримають комп’ютери. Переможців буде оголошено 1 червня 2005 року. Дату та місце урочистого нагородження буде визначено та оголошено додатково.
Журі конкурсу: Голова ВР Володимир Литвин, керівники парламентських фракцій і груп та видатні сучасні українські художники.