Допитані в Генпрокуратурі свідки у «справі Гонгадзе» громадяни США Олександр Гольдфарб та Юрій Фельштинський заявили на прес-конференції про готовність передати українській стороні додаткові матеріали, одержані свого часу від Миколи Мельниченка. Це десять компакт-дисків, на яких, за приблизними розрахунками, є 600—700 годин запису. Нині ведуться консультації «про формат, час й адресата передачі цих дисків». «Наше завдання, — зізнався глава Фонду громадських свобод (фонду Бориса Березовського) пан Гольдфарб, — передати ці матеріали найменш хворобливим чином. Оскільки останнім часом нас обвинувачують у всіх смертних гріхах».

Напевно, позитивно вплине на «хворобливість» і намір фонду Березовського найближчим часом відновити оприлюднення підслуханих у кабінеті екс-Президента Леоніда Кучми «теревенів» з його гостями на сайті «П’ятий елемент плюс». Зацікавлених втішили «рекламою»: з наявних у людей Березовського записів розшифровано лише 60 відсотків, а з них опубліковано взагалі половину.
Обвинувачені «в усіх смертних гріхах» розсекретили один з них, але притаманний, на їхню думку, самому екс-майору: вони переконані, що збирач перлин «усної творчості» Леоніда Кучми ніколи не приїде в Україну, оскільки, м’яко кажучи, сам заплутався у «плівках» власних слів. «Мельниченку було б багато простіше, якби він казав правду», — зауважили знавці «цифрової» натури і образно пояснили: Мельниченко — людина, «котра потрапила у фокус подій і в ньому заплуталася». А тепер «намагається випливти із сітки, котра важливіша за самого нього». Втім, Олександр Гольдфарб не заперечує, що Мельниченко «об’єктивно здійснив важливу справу». Щоправда, у ній нині «плутається» не тільки всюдисущий екс-охоронець.