Чотири муніципальні театри Львова поставили перед владою гамлетівське питання: бути чи не бути?
Актори готові оголосити страйк і голодовку як протест проти зарплатні 250—350 гривень. У зверненні, що його підписали представники Першого українського театру для дітей та юнацтва, «Воскресіння», ім. Леся Курбаса, «І люди, і ляльки» зазначено:
«Різниця у зарплатах спеціалістів тієї ж кваліфікації у національних та муніципальних театрах становить 5—7 разів. Навіть художній керівник або директор театру муніципального підпорядкування отримує вчетверо менше, ніж актор найнижчої категорії національного театру, що є кричущою соціальною несправедливістю... Парадокс у тому, що професійні мистецькі колективи фінансують на рівні сільських закладів культури...»
Митці сподівалися на всебічне обговорення проблеми, але натомість почули: міськрада згідно із чинним законодавством не може доплачувати театрам дотації. Їм рекомендовано збільшити власні доходи за рахунок залучення ширшого кола відвідувачів і т. ін.
— Можна було б заснувати для талановитих акторів іменні стипендії чи інші форми підтримки, — вважає Галина Дорощук. — Тим паче що муніципальні театри є справжньою візитівкою міста, вони здобувають призи на міжнародних фестивалях, успішно виступають за кордоном. Зрештою, йдеться не лише про львів’ян і не лише про театри.

Львів.