У четвер у ході офіційного візиту до КНР Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з губернатором китайської провінції Чжецзян Люй Цзушанем. Як повідомила прес-служба ВР, під час зустрічі глава парламенту висловився за виведення українсько-китайського міжрегіонального співробітництва на якісно новий рівень.
Зокрема, В. Литвин заявив, що в української делегації є всі підстави бути «надзвичайно задоволеною візитом до Китаю, адже відбулися зустрічі на найвищому рівні, делегація відвідала провінції Китаю».
Глава ВР зазначив, що нинішній етап двосторонніх відносин потребує скоординованого та системного підходу до організації співробітництва, висловив сподівання, що цьому сприятиме нинішній візит до Китаю парламентської делегації України. В. Литвин вважає перспективною активізацію двосторонніх зв’язків на міжрегіональному рівні, в науково-технічній сфері, а також у створенні спільних підприємств. Він запропонував китайській стороні провести у провінції Чжецзян виставку науково-технічних досягнень України. Люй Цзушань, у свою чергу, запевнив В. Литвина, що керівництво провінції надасть цьому заходові всебічну підтримку. Люй Цзушань також повідомив, що торік відвідував Україну і зустрічався з представниками Національної академії наук. Губернатор провінції зазначив, що тоді було підписано угоду про науково-технічне співробітництво, і цього року з боку НАНУ очікується візит у відповідь, під час якого буде обговорено подальше співробітництво.
В. Литвин вручив губернаторові провінції Грамоту Верховної Ради України.