Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зустрівся з Міністром закордонних справ Латвійської Республіки Антанасом Валіонісом.
Як повідомила заступник керівника прес-служби Верховної Ради Ірина Кармелюк, сторони обмінялися думками про політичну й економічну ситуацію в країнах. Зокрема, Адам Мартинюк поінформував гостей про високий ступінь довіри суспільства до єдиного законодавчого органу країни. «Нині він перевищує 40 відсотків, хоча раніше не перевищував 10 відсотків».
Перший заступник Голови ВР зачепив у розмові кадрову проблему. Йшлося про призначення нової влади і депутатів-сумісників. Водночас він зазначив, що жодна з кандидатур на посаду заступника глави парламенту не набере необхідної кількості голосів, а тому це питання варто розглядати у контексті перерозподілу парламентських комітетів.
Адам Мартинюк привітав гостей з річницею перебування їхньої країни у Європейському союзі.
У свою чергу Міністр закордонних справ Литовської Республіки Антанас Валіоніс зауважив, що литовська сторона готова надати Україні консультативну допомогу щодо входження до ЄС. За попередніми домовленостями, наступним кроком до цього стане зустріч у травні голів парламентів України, Польщі та Литви, а згодом —проведення Міжпарламентської асамблеї трьох країн.
Як зазначив у розмові з вашим кореспондентом посол України у Литві Борис Клімчук, останнім часом вдалося налагодити інтенсивні і плідні міжпарламентські зв’язки між двома країнами, що сприятиме руху нашої держави у європейську спільноту.