В Одеській області протягом двох днів проходить виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин. Народні депутати разом з відповідальними працівниками Кабінету Міністрів, Міністерства аграрної політики, Рахункової палати вивчають проблему «Про основні питання розвитку виноградарства і садівництва в Україні та стан використання в 2004 році одновідсоткового збору на вказані цілі й порядок фінансування галузі в 2005 році».
Одеську область не випадково обрано місцем проведення виїзного засідання профільного комітету Верховної Ради. Виноградники займають у регіоні площу 40,5 тисячі гектарів, а щорічний збір «сонячних грон» сягає майже 200 тисяч тонн.
Учасники засідання відвідали ПСП «Дружба народів» в Іванівському районі, ВАТ «Перемога» в Овідіопольському районі і ЗАТ «Одеський коньячний завод». Вони ознайомилися із сучасними технологіями садіння винограду, побували в лабораторно-тепличному господарстві з вирощування сертифікованих саджанців винограду. 14 квітня в НДІ виноградарства і виноробства імені В. Таїрова відбулося пленарне засідання, на якому обговорювався проект Закону України «Про виноградарство і виноробство».
Докладну розповідь про виїзне засідання профільного комітету Верховної Ради в Одеській області читайте в найближчих числах газети.