Робота всіх правоохоронних і контролюючих органів Харківської області за період 2001—2004 рр. не відповідає вимогам чинного законодавства України і ситуації, що склалася в країні в нинішніх умовах. Такий висновок зробив Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, який провів виїзне засідання у Харкові.
Голова комітету Володимир Стретович наголосив, що «корумпованість колишніх чиновників, безкарне розкрадання державного майна, незаконна приватизація і штучне доведення до банкрутства державних підприємств тощо стало причиною низького рівня довіри до регіональних органів державної влади».
Упродовж кількох років область є лідером за кількістю звернень громадян (2004 р. — 235 звернень) до парламентського комітету з приводу неефективної роботи правоохоронних органів у боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, зазначив В. Стретович.
Він висловив претензії і до Фонду держмайна України в питаннях приватизації великих і середніх підприємств.
У своїй резолюції профільний комітет дав низку доручень відповідним регіональним та центральним органам щодо протидії корупції та організованій злочинності.