Міліція Херсонщини знешкодила групу злочинців, котрі кілька місяців поспіль виводили з ладу електромережі у сільській місцевості трьох регіонів України. Двоє мешканців Нікопольського району Дніпропетровщини пробивали трансформаторні підстанції на околицях населених пунктів, після чого обладнання під напругою вигоряло, а села в південних степах залишалися без електроенергії. 
Ніякої ідеологічної мотивації у злочинців не було — вони просто забирали з ТП трансформаторне масло й задешево перепродували його фермерам як присадку для поліпшення якості дизельного пального. Але людям від того було не легше: з вини руйнівників близько сорока трансформаторних підстанцій у Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях вийшли з ладу, і ремонту здебільшого не підлягали. Тому людям спішно доводилося збирати гроші чи шукати 
з-поміж знайомих підприємців спонсорів, щоб поставити нові підстанції і чим швидше відновити енергопостачання у своїх селах. А це обходилося дорого.
Оперативники карного розшуку Херсонщини довго відстежували членів угруповання, котрі переміщалися на «Опелі». Однак ті на місцях злочинів довго не затримувалися — за лічені хвилини відкачували масло в ємності й тікали за межі області. 
Аж ось знайомий пікап «засвітився» біля райцентру Нововоронцовка, де злочинці вивели з ладу чергову трансформаторну підстанцію. Шляхи втечі підозрюваних були відомі, хоча силовий варіант із відкритим переслідуванням вочевидь не підходив. У разі стрілянини або ж зіткнення із зустрічним транспортом машина, напхом напхана каністрами з маслом, могла спалахнути чи вибухнути, а її пасажири — перетворитися на обгорілі трупи. А трупи допитати вже неможливо. Тому сищики розіграли майже театральну сценку: дорогу, якою мав рухатися «Опель», перегородили машиною, і виставили знаки оформлення ДТП. Коли працівник Державтоінспекції ніби відволікся від написання протоколу, наказавши водієві іномарки зупинитися, злочинцям і на думку не спало тікати. «Вистава» виявилася настільки переконливою, що ті були свято впевнені: їх зараз запросять у свідки. І тільки лежачи носами в асфальт, розгублені втікачі зрозуміли: бути їм не свідками, а підозрюваними, до того ж у зовсім іншій справі.
У секторі зв’язків із громадськістю УМВС Херсонщини повідомили, що в «Опелі» заїжджих гастролерів знайшлося чотириста літрів щойно викраденого трансформаторного масла. Нині вони розповідають і про інші свої «диверсійні акції», збиток від яких оцінюється у сотні тисяч гривень. І це — не рахуючи побутових незручностей для селян у степовій «глибинці», котрі через жадібність злочинців виявилися частково відрізаними від цивілізації і не могли ані телевізора увімкнути, ані молока дитині на електроплитці нашвидкуруч підігріти.
Херсонська область.