Минуло більше року, як сім’я Сироїжків переїхала з власної трикімнатної квартири в найману, двокімнатну. А все почалося у 1999-му. Тоді закрилася фірма, в якій вихователька-психолог Людмила Сироїжко вела гурток для дошкільнят. Батьки вирішили платити їй гроші, щоб вона продовжила навчання з їхніми малюками. Адже мала і педагогічну, і музичну освіту.

Так Людмила стала приватним підприємцем, керівником Центру творчого інтелектуального розвитку дітей «Світ дитинства». Приміщення орендували у школах та дитсадках. А якось Людмилі Валеріївні спала на думку ідея «приземлити» Центр вдома. Скільки можна переїжджати з місця на місце?! Чоловік Ігор спочатку здивувався, а потім підтримав дружину. Невдовзі обладнали кімнати своєї квартири під Центр, а самі переїхали в орендовану.
З ранку до першої години у «Світі дитинства» вивчають літери, англійську мову, ліплять, малюють, співають пісень, граються 12 трирічних малюків. З 16.30 до 19.00 тут займаються з вісьмома старшенькими дошкільнятами.
— Усе це, зрозуміло, є і в звичайному дитсадку, —розповідає Людмила Сироїжко. — Але там зазвичай великі групи, де важко вести індивідуальну роботу. Ми ж дуже пильно стежимо за розвитком, навчанням кожного вихованця. Батьки задоволені.
Щомісячна батьківська платня — 110 гривень за вихованця молодшої групи і 77 гривень — старшої. З цих коштів Людмила Валеріївна сплачує податок, зарплату своїм колегам, купує іграшки. Одне слово, не розбагатіла. Зате почувається, як зізналася, «на крилах». Під її редакцією у місцевому видавництві вийшла «Абетка в малюнках», яка стала популярною серед батьків та фахівців дитячих закладів. Педагог ініціювала експеримент: водить крихіток на екскурсії на підприємства, в музеї, на природу.
Керівник «Світу дитинства» сподівається, що нова влада змінить ставлення до її починання, і незабаром знайде у центрі міста відповідне приміщення для унікального приватного закладу.