Кожна жінка хоче бути привабливою. В цьому їй допомагає косметика. На жаль, не кожна леді може собі дозволити купувати дорогу продукцію відомих виробників.

Завдяки своїй популярності косметика — надзвичайно привабливий об’єкт для підробок. Фальсифікатори зазвичай копіюють відомі фірми. Проте, щоб уникнути відповідальності, часто своїм виробам дають назву, яка відрізняється від оригінала лише однією літерою. Звісно, за якістю вона теж далека від справжньої. А їх бізнес якоюсь мірою стає законним. Такий товар дуже небезпечний. Замість того, щоб підкреслити природну красу, він може завдати непоправної шкоди. Покупець має бути дуже уважним: ретельно перевіряти не лише дату виготовлення і термін придатності, а й назву виробника, його адресу, склад компонентів виробу. На іноземній косметиці обов’язково має бути інформація українською мовою.
На наших ринках фальсифікованих виробів набагато більше, ніж справжніх. Як повідомляє Держспоживстандарт, під час перевірки підприємств косметики на 94 відсотках із них були виявлені різноманітні порушення. Намагаючися стати привабливішими, ми повинні пам’ятати і про власне здоров’я.