Футбол. У Міністерстві з питань молоді і спорту відбулася презентація української частини програми з участі в тендері на спільне з Польщею проведення Євро—2012. Було представлено план, що передбачає цілий комплекс заходів, які необхідно виконати до 21 липня цього року. Того дня можна буде подати заявку. Мета — потрапити до трійки претендентів на участь у тендері.
За словами організаторів, на сьогодні проведено величезну роботу з підготовки документації, потрібної для подання заявки. Як запевнив міністр з питань молоді і спорту Юрій Павленко, нині Україна має непогані шанси виграти цей тендер спільно з Польщею. Наші зусилля мають добрі перспективи, і їх необхідно підтримати на всіх рівнях, щоб досягти мети.
Запропонований проект повністю підтримує Президент України Віктор Ющенко, який днями має підписати уже погоджений на всіх рівнях указ «Про невідкладні заходи з підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року». Як вважає Віктор Андрійович, організація Євро—2012 дає унікальний шанс Україні та Польщі продемонструвати єдність у прагненні європейських цінностей.
Нагадаємо, що з ініціативи Федерації футболу України спільну заявку з Польською футбольною асоціацією подано в січні 2005 року. Цей проект підтримав і Президент Польщі Александр Квасневський.