Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 12 квітня.
«Інтер» (Італія) — «Мілан» (Італія). 0:1 (гру зупинено на 72-й хвилині через хуліганство вболівальників). Мілан. «Сан-Сіро». 82 734 глядачі. Гол: Шевченко, 30. Перший матч — 0:2.
«Баварія» (Німеччина) — «Челсі» (Англія). 3:2. Мюнхен. «Олімпіаштадіон». 59 000 глядачів. Голи: Пісарро, 65, Герреро, 90, Шоль, 90+5 — Лемпард, 30, Дрогба, 80. Перший матч — 2:4.
На 72-й хвилині поєдинку в Мілані у штрафний майданчик умовних гостей із сектора фанів «Інтера» полетіли палаючі петарди, пластикові пляшки, інші предмети. Одна з петард влучила у плече воротаря «Мілана» Діда. І той впав на газон...
Сигналом до такого безумства на трибунах стало незарахування німецьким арбітром Маркусом Мерком взяття воріт «Мілана» після удару головою Комбьясо. На думку судді, був напад на воротаря.
На той момент перед вів «Мілан» після диво-удару Андрія Шевченка, який потужно і влучно поцілив метрів з двадцяти.
Незважаючи на те, що матч не дограли, можна здогадатися, який буде вердикт УЄФА. І «Мілан» вже можна вітати із виходом до півфіналу. Водночас хочеться зауважити, що останнім часом на стадіонах Італії вандалізм почувається комфортно. У зв’язку з цим виникає сумнів: а чи зможе ця країна організувати на належному рівні Євро—2012, який вона запрошує до себе?
Після поразки в Англії (2:4) «Баварія» мало не відіграла гандикап у два м`ячі. Однак мети не досягла. Отже, першим офіційним півфіналістом Ліги чемпіонів став саме «Челсі».