Уже до кінця тижня на ринках країни подешевшає курятина, — рясніють повідомленнями сторінки газет, лунає мила вухові споживача інформація з теле- та радіоефіру. Справді, знизити з 15 квітня відпускні ціни на 15 відсотків і “заморозити” їх до кінця року уряду урочисто пообіцяли представники найбільших птахофабрик. А Кабмін, у свою чергу, береться допомогти вітчизняним виробникам бройлерів з пільговими кредитами і дозволити безмитно ввозити устаткування для птахофабрик. Крім того, уряд має намір обмежити роздрібну торгову націнку десятьма відсотками. Щоб зниження надбавки виробників не пішло до кишені спекулянтів, Кабмін зобов’язав Мінекономіки, ДПАУ і місцеву владу з 15 квітня   щодня моніторити ціни на м’ясо.
Питання в одному: чи будуть уже в п’ятницю на ринку за кілограм м’яса бройлерів, котре сьогодні в середньому коштує тринадцять гривень, просити не більш як одинадцять? Щоб дізнатись відповідь на це запитання — доживемо до п’ятниці. І коли так — як довго протримаються адміністративно встановлені ціни? Тиждень? Місяць? Ринкова економіка, якщо і прислухається до вказівок уряду, то ненадовго. Знаючи про це, Кабмін пропонує здешевлювати м’ясо ще одним способом — за допомогою імпорту, який може не тільки кількісно покрити необхідний дефіцит на ринку, а й підірвати зміцніле за останні роки вітчизняне птахівництво. Якщо демпінгуючі “ніжки Буша” знову відчують себе господарями на українському ринку і відбудеться ціновий обвал, протягом півроку може загинути вітчизняне виробництво. І далі конкурувати не буде з чим. Сюди прийде західна продукція, але за іншими цінами, і вибирати не буде з чого. Мимоволі пригадується рік 1998-й. Тоді їли стегенця американські, котрі успішно розходилися за ціною якісного м’яса, бо нічого іншого не було...