Учора розпочався дводенний офіційний візит до Польщі Президента України Віктора Ющенка. Програмою візиту заплановано зустрічі українського Президента з його польським колегою Александром Квасневським, прем’єр-міністром Марком Белькою, маршалом Сейму Влодзімежом Цімошевичем та віце-маршалом Сенату Йолантою Данєляк. Також у присутності президентів були підписані дві міжурядові угоди: “Про взаємне визнання академічних документів про освіту та відповідності вчених ступенів” і “Про співробітництво у галузі інформатизації”.

Головною подією першого дня перебування української делегації у Польщі було урочисте відкриття президентами Року України в Польщі. З цієї нагоди у Великому театрі польської Національної опери відбувся урочистий концерт. У виконанні Національного симфонічного оркестру України та Національної хорової капели України «Думка» прозвучали відповідно «Польська сюїта» Бориса Лятошинського та кантата-симфонія Станіслава Людкевича на вірші Тараса Шевченка «Кавказ».
Сьогодні Президент України зустрінеться з викладачами і студентами Варшавського університету, молоддю та іншими учасниками акцій на підтримку помаранчевої революції, що проходили у польській столиці в листопаді та на початку грудня минулого року. Свій перший офіційний візит до Польщі Віктор Ющенко завершить у Підкарпатському воєводстві, де візьме участь у церемонії урочистого відкриття каплиці-пантеону над могилою автора Державного гімну України Михайла Вербицького у Млинах та зустрінеться з представниками української громади у Народному домі у Перемишлі.

Варшава.