Сьогодніі у Вінниці розпочинається дводенне спільне засідання двох комітетів ВР — з питань нацбезпеки і оборони та з питань економіки, політики, управління народним господарством, власності і інвестицій.
Розпочнеться воно діалогом з особовим складом військових частин Вінницького гарнізону. Головним питанням буде аналіз виконання бойових завдань підрозділами новоствореного виду ЗС України — Повітряних сил, штаб яких дислокується у Вінниці. На них покладаються надзвичайно складні і відповідальні завдання: охороняти повітряний простір держави, об’єкти енергетики, зокрема АЕС, забезпечувати авіаційну підтримку повітряним перевезенням військ і матеріальних засобів тощо. Задля цього у новоствореному виді ЗС об’єднано авіаційні, радіотехнічні, зенітно-ракетні частини, які раніше діяли відокремлено у двох видах ЗС.
Фахівці прогнозують, що в 2015 році ПС стануть пріоритетним, наймобільнішим, наукоємним видом вітчизняного війська. Це можливо за умови надійного фінансування. Поки що вони фінансуються не в повному обсязі. Це питання буде одним з головних на спільному засіданні, інформує наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.