Головного свідка у справі, за якою затримано голову Донецької обласної ради Бориса Колесникова, літаком доставлено до Києва. Свідок і його родина перебувають під подвійною охороною бійців спецпідрозділів «Сокіл» і «Грифон». Про це повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який у п’ятницю одразу після виступу у Верховній Раді прилетів до Донецька. Міністр зазначив: «пан Колесников не є злочинцем, він є підозрюваним. І ставитися до нього треба по-людськи».

Як повідомлялося, голову облради затримано за підозрою у здирcтві. Відомий у Донецьку «Торговельний центр «Білий лебідь» під час «ваучерної» приватизації перетворився на акціонерне товариство. У 2002 році одна із донецьких фінансових компаній активно скуповувала акції магазину. І незабаром у торговельного центру з’явилися нові власники.
Журналісти поцікавилися у Ю. Луценка, чи допитані у справі акціонери «Білого лебедя», зокрема Ігор Ахметов — брат президента футбольного клубу «Шахтар» Рината Ахметова. Ю. Луценко повідомив, що шестеро акціонерів, чия частка акцій перевищує 10 відсотків, були викликані у п’ятницю на допит. У тому числі — людина на прізвище Ахметов (імені, запевнив міністр, «не запам’ятав»). Жоден із викликаних громадян на допит не з’явився. Як встановили правоохоронні органи, всі ці особи зараз перебувають за межами України.
Як повідомила газета «Сегодня», потерпіла Оксана Мартинова (саме у її родини Колесников начебто вимагав акції) спростувала попередню інформацію. «Акції було продано добровільно, ніхто ніяких погроз не висував. Інформація про замах — відверта брехня. Ніхто мені, а також членам моєї родини не погрожував», — заявила вона.
Тим часом із Донецької області до Києва вирушили автобуси з учасниками акцій на підтримку Бориса Колесникова — всього близько тисячі осіб.

Водночас Міністерство внутрішніх справ та його територіальні управління в регіонах запросили упродовж 11—15 квітня ц. р. з’явитися до відповідних підрозділів міліції для дачі пояснень кілька відомих у країні осіб (усього 13). Про це кореспондентові «Голосу України» повідомили у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС України. Запрошено, зокрема, Ігоря Бакая, колишнього керівника Державного управління справами адміністрації Президента України; Віктора Кацемира, колишнього голову Хмельницької обласної державної адміністрації; Євгена Кушнарьова, колишнього голову Харківської облдержадміністрації; Олега Сала, генерал-майора міліції у відставці, колишнього начальника УМВС України у Львівській області; Ігоря Суркіса, президента футбольного клубу «Динамо-Київ». Як пояснили у ДЗГ, виклики не пов’язані зі справою Б. Колесникова, а проводяться для з’ясування обставин з інших справ.