У рамках акції «Схід та Захід разом» педагогічна громада Дубенського району Рівненщини запросила в гості учнів і вчителів з Томаківського району Дніпропетровської області (на знімку), щоб вони ознайомилися з тутешнім краєм, способом життя, традиціями, суспільними та духовними поглядами.

Розмістилися прибулі у мешканців села Івання. За чотири дні гостин дніпропетровці знайомилися із старовинним містом Дубно, взяли участь у краєзнавчих екскурсіях Дубенським замком, Тараканівським фортом, у квесті «Козацькі забави», відвідали Козацький редут, що знаходиться між селами Плоска і Семидуби. Відбулися також круглі столи, обміни думками з приводу навчального, виховного процесу, заодно й політичного, духовного. Гості були приємно вражені розвитком учнівського самоврядування у школах Дубенського району, відродженням національних традицій, озелененням навчальних закладів, наявністю в районі великої кількості церков — понад трьох десятків, тоді як в Томаківському районі лише одна — у райцентрі.
Між томаківськими та дубенськими школярами зав’язалася дружба, з’явилися спільні інтереси. Додому дніпропетровська делегація повезла цілу низку гарних вражень, чималу скриньку різноманітних сувенірів. А слідом за делегацією відправиться ще один приємний, символічний презент. Річ у тім, що біля однієї зі шкіл Томаківського району від посухи загинули зелені насадження — берізки. Тому дубенчани пообіцяли гостям саджанці дерев. Але не берізок, а дубів — символів міста Дубна. Щоправда, в середині травня дуби висаджувати уже пізно — не приймуться. Тому презент відправиться до Томаківки восени.
Фото автора.