Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 21-й тур. 9—10 квітня.
«Арсенал» — «Волинь». 1:2. 2 500 глядачів. Голи: Аникеєв, 51 — Сачко, 3, Кунич, 47.
«Кривбас» — «Таврія». 0:2. 8 000. Поклонський, 37, Жуніор, 90+1. На 88-й хвилині з поля вилучено сімферопольця Литовченка (два попередження).
«Металіст» — «Шахтар». 0:1. 32 000. Тимощук, 52.
«Оболонь» — «Закарпаття». 0:0. 1 500.
«Металург» Зп — «Іллічівець». 0:2. 4 200. Гай, 55, Закарлюка, 58.
«Борисфен» — «Динамо». 0:0. 6 500.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Чорноморець». 0:0. 7 000. На 22-й хвилині одесит Косирін не реалізував пенальті.
«Металург» Д — «Дніпро». 2:1. 6 500. Чечер, 27, Деметрадзе, 64 — Корниленко, 5.
Ось уже третій матч поспіль «Динамо» не може виграти. Схоже, криза в колективі затягнулася. За такої ситуації можливі рішучіші дії з боку керівництва клубу. Хоча, якщо казати про конкретний матч у «Борисполі», то динамівцям вочевидь не пощастило. Навіть при тому, що господарі весь матч дбали про одне — не пропустити. Й успішно втілювали в життя задумане, билися заради мети жорстко і безкомпромісно. До того ж поле стадіону «Колос» було, м’яко кажучи, не найкращої якості. Отож динамівці втратили свої головні козирі — швидкісну атаку і прудкі комбінації. Однак, попри все, кияни, котрі весь ігровий час діяли на першому номері, під завісу поєдинку могли забити, і не раз. В одному з епізодів вони розіграли ефектну комбінацію: юний Герасим’юк накрутив кількох опонентів, зробив передачу на Шацьких, який відкинув м’яча під удар Чернату. Той не забарився і потужно пробив, але мимо. На першій додатковій хвилині Рінкон влучив у хрестовину.
А на 83-й хвилині сталася надзвичайна подія. Перед цим було збито Черната, і Сабо сказав арбітрові з Сімферополя Сіренку все, що про нього думає. За це отримав червону картку і пішов з лави запасних. Тому цікаво було дочекатися післяматчевої прес-конференції.
— Щодо суддівства, — заявив Йожеф Йожефович, — скажу, що це — просто нахабні люди. Вони не фіксували в господарів триметрові положення «поза грою». У другому таймі був чистий пенальті у ворота «Борисфена». Можете пересвідчитися, переглянувши відеозапис. Наших відверто хапали за футболки. Але суддя мовчав. Торік він дав би два пенальті! А сьогодні нам нічого не дають. Що поробиш, такі тепер часи... Я дуже боюся, що незабаром київського «Динамо» взагалі може не стати...
— У трьох останніх матчах «Динамо» набрало лише два очки. Що це — певний спад, невезіння чи щось інше?
— Усе разом. Психологічний спад просто страшенний. Бразильці запитали мене: «Нас тут не люблять, то, може, нам варто поїхати звідси?» Це про щось свідчить. Преса критикує, а від уряду ідуть постійні заяви, що легіонери «Динамо» не потрібні. Це, звісно, впливає. Я не заперечую, що в організаційному плані нині наша команда демонструє не найкращу гру. Але в цього є причини, насамперед психологічні.
Окрім того, ми наражаємося на ганебне суддівство. У нещодавньому матчі із запоріжцями в наші ворота з офсайду забили другий м’яч. Зарахували. А сьогодні навпаки. Наш футболіст Чернат, якого вдарили в обличчя, лежить на газоні. Суддя, який був поряд, мусив, за логікою, реагувати. Він мав негайно зупинити гру, бо атакував «Борисфен». Але він вдав, що нічого не сталося. Не може такого бути. Тому я й підскочив до арбітра. І нехай хтось мені доведе, що він діяв правильно. Так, я не мав права вискакувати на поле. Однак такого пропустити просто не можу.
— Відставання «Динамо» від «Шахтаря» стало вже дуже відчутним. Чи це означає, що перегони за золоті медалі чемпіонату вже завершено?
— Мабуть, так. Такий відрив ліквідувати дуже важко. Тим більше що «Шахтар» тепер перебуває у доброму стані. Нам грати дуже важко. Приміром, у недавньому поєдинку з «Арсеналом» мали справу з обороною, що складалася з десяти (!) гравців. Пробити таку стінку майже неможливо. Але ми її все-таки пробивали. Проте м’яч летів або мимо, або влучав у стійку воріт. А потім цей самий «Арсенал» виходить на матч з «Волинню», і його не впізнати, взагалі важко назвати командою. Ось такі наші справи. Кепські. Либонь, київське «Динамо» всім набридло. Всім без винятку. Однак я думаю, що і в нашому домі також буде свято!..
Наставник «Борисфена» Степан Матвіїв був лаконічніший:
— Я привітав свою команду. Адже очки нам потрібні, мов повітря. В останніх турах ми їх, слава Богу, набираємо. Звісно, тепер команду переповнюють радісні емоції. Але робота не припиняється. Чемпіонат закінчиться ще не скоро — 19 червня. Ми серйозно готуватимемося до наступних зустрічей. Фінансова ситуація у клубі сьогодні кепська. Та ми з честю виходимо зі скрути — хлопці дуже стараються.
— Чи згодні ви з твердженням, що суддівство сьогодні було упереджене?
— Я суддівство взагалі не коментую. І ви знаєте чому: ми тепер — найбідніша команда...

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.