Футбол. Ліга Європи. Фінал. 14 травня.
«Севілья» (Іспанія) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 0:0 (пенальті — 4:2). Пенальті реалізували: Бакка, Мбіа, Коке, Гамейро — Ліма, Луїзао. Не реалізували — Кардосо (воротар), Родріго (воротар).
«Севілья»: Бету, Фасіо, Каррісу, Морено, Парега, Коке, Мбіа, Ракитич, Вітоло (Фігейраш, 110), Бакка, Рейєс (Марін, 78, Гаймеро, 104). Тренер — Унаї Емері.
«Бенфіка»: Облак, Луізао, Максі Перейра, Сікейра (Кардосо, 99), Гарай, Рубен Аморім, Сулеймані (Алмейда, 24), Гайтан (Кавалейру, 118), Андре Гомеш, Ліма, Родріго. Тренер — Жоржі Жезуш.
Рефері — Фелікс Брих (Німеччина).
Турин (Італія). Стадіон «Ювентус». 33 120 глядачів.
Украй напруженим вийшов фінальний поєдинок Ліги Європи, хоч і не порадував глядачів забитими м’ячами. «Севілья» перший тайм провела впевненіше, лише в його кінцівці лісабонці підняли голову й створили серію моментів. Відтоді саме «Бенфіка» діяла гостріше, частіше атакувала. В деяких моментах тільки диво рятувало іспанський клуб, але він залишався «сухим», оборонці стелилися під удари, виносячи м’яч буквально з лінії воріт.
«Бенфіка» і в додатковий час домінувала, хоча втома давалася взнаки. Тому кожний випад з обох боків ризикував стати головним. Однак уникнути пропущених м’ячів в основний і додатковий час команди змогли, а в серії пенальті впевненіше зіграли футболісти з Іспанії. Бету відбив удари Кардосо та Родріго і це принесло «Севільї» перемогу і в матчі, і в турнірі.
Наставник переможців Унаї Емері (на знімку з Кубком Ліги чемпіонів) сказав після зустрічі:
— Цю перемогу я присвячую своїй родині та друзям, а також технічному персоналу «Севільї», який заслужив успіх кропіткою роботою й самовіддачею. У важкі моменти наша команда змогла згуртуватися. Особливу увагу хотілося б приділити тренерам воротарів і, зокрема, нашому голкіперу Бету. Ми знали, що моменти в нас будуть — на кшталт того, котрий випав на долю Карлоса Бакки. Втім, ми були готові абсолютно до всього.
Наші вболівальники полюбляють цей турнір, оскільки колись ми вже вигравали його двічі. Ми здійснили величезну роботу, тому що розуміли, яку відповідальність на нас покладено. Ми повинні були перемогти. Останні два роки «Севілья» не грала в Європі, а тому ми прагнули створити що-небудь таке. Розуміли, що буде складно, але відважно йшли до фіналу...
Фото uefa.com