Потрібно оприлюднити остаточну дату виведення українських миротворців з Іраку, і це зніме багато питань, заявив на прес-конференції голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Георгій Крючков. Він нагадав, що Президент України Віктор Ющенко нещодавно затвердив рішення РНБО про виведення українських миротворців з Іраку й підписав відповідний план. Однак ці документи досі не оприлюднено. В. Ющенко називав дату 15 жовтня цього року, однак можливо, що виведення українських військ із Іраку може тривати до кінця року.
Водночас перший заступник голови оборонного комітету ВР Борис Андресюк висловив думку, що саме українські миротворці, повернувшись додому, мають сформувати «хребет майбутніх професійних Збройних Сил України». За словами Б. Андресюка, глава держави дав доручення Міністерству оборони України сформувати на контрактній основі три бригади. 
Керівництво профільного парламентського комітету також висловило стурбованість стосовно бюджетного фінансування армії та безпеки держави. За словами 
Г. Крючкова, комітет не згоден зі скороченням в оновленому державному кошторисі видатків на підготовку сил швидкого реагування, закупівлю нового озброєння і військової техніки, будівництво житла для військовослужбовців і має намір направити відповідне звернення до Президента України з проханням відновити ті цифри, які було попервах закладено до бюджету.