Донецька обласна організація Партії регіонів оприлюднила заяву з приводу затримання у Києві голови обласної ради і обласної організації партії Бориса Колесникова.

«Разом із економічними санкціями проти регіону, який підтримав на виборах Віктора Януковича, нова влада перейшла до знищення його політичної еліти», — вважають автори звернення. Колишній голова обласної держадміністрації Анатолій Близнюк на прес-конференції назвав те, що сталося, політичним замовленням «для того, щоб сказати Донбасу: хлопці, боятися!» А. Близнюк не став коментувати інформацію про те, що голову облради затримано у зв’язку із кримінальною справою не про сепаратизм, а про здирництво. Будинок у Донецьку, де мешкає Б. Колесников, у середу був оточений групою бійців «Беркуту». Місцеві «регіонали» повідомили, що розпочинають збирання підписів мешканців області на підтримку Бориса Колесникова.

А вчора більш як півтори тисячі осіб пікетували обласну раду під гаслами «Борисе — ти правий!» та «Свободу Колесникову!». Міська організація Партії регіонів подала заявку на проведення мітингу протягом трьох днів і встановила 12 наметів. Учорашня сесія обласної ради пройшла без участі голови. Депутати відзначили, що досі не проінформовані в офіційному порядку з якого приводу затримано Бориса Колесникова. Депутати обласної ради прийняли звернення до Президента України, Генерального прокурора і Міністра внутрішніх справ. «Знаючи Бориса Колесникова як законослухняного громадянина, вимагаємо його негайного звільнення з-під варти», — йдеться у зверненні. На думку депутатів, затримання голови обласної ради «призведе до дестабілізації в регіоні, оскільки має на меті залякати мешканців області».